Műszaki adatok

A III. ütem épületeinek építési, műszaki jellemzői

 • Az épület beton kútalapra épül, vasbeton teherhordó pillérekkel, falakkal. Vázkiöltés kerámia blokktégla fallal, monolit vasbeton lemez födémmel történik. A válaszfalak égetett kerámia téglafalak, a strangok pórusbeton-téglából készülnek. A külső felületképzés 8 cm-es, hőszigetelő rendszerű; (vanília színű) színes nemes vakolattal.
 • Az épületben csendes üzemű, Schindler típusú, 6 személyes lift biztosítja a kényelmes közlekedést az emeletek között.
 • A nyílászárók korszerű, fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárók: bukó–nyíló funkcióval, 3 rétegű üveggel. Kívül-belül aranytölgy színnel. A beltéri műanyag párkányok szintén aranytölgy színűek. A belső ajtók fóliás rendszerű ajtók (45.000.- Ft/db), rozettás kilinccsel.
 • A szobákban laminált parkettát terveztünk, a közlekedőkbe, konyha-étkezőbe, vizesblokkokba hidegburkolatot. Az általunk biztosított (hideg és meleg) burkolat anyag árát: 3.000.- Ft/m2 árban határoztuk meg, amely egy közepes árfekvés. A vevőknek módjuk van a burkolatok kiválasztására. Ennél olcsóbb burkolat választása esetén visszatérítünk a lakás árából, drágább csempe esetén a különbséget felszámítjuk. A csempézés magassága fürdő és Wc helyiségekben a belső ajtók felső síkja.
 • A lakások fürdőszobájába sarok zuhanytálca beépítését terveztük. A kalkuláció tartalmazza: a fehér zuhanytálca, Alföldi típusú WC-t, mosdót és a középáras, egykaros csapok felszerelését (10.000.- Ft/db).
  Nem tartalmazza a lakás vételára: a zuhany takarófalat és az egyéb fali szerelvényeket (WC papír tartót, törülközőtartót, tükröt, polcokat stb). A kiegészítő szerelvényeket a lakók által történt megvásárlás, feljelölés után, kérésre – külön díjazás ellenében – felszereljük.
 • Az M/1-es lakás kivételével, minden lakásban külön WC helyiség található.
 • A lakások alap festése fehér diszperzittel történik.
 • A konyhában a lefolyók és csapok helyét kialakítjuk, az elektromos főzőlap csatlakozóhelyét biztosítjuk. A padló járólappal történő burkolását. A konyhában csak elektromos főzőlap építhető be. (Gáz nem!)
 • A konyhabútor a lakás vételárában nincs kalkulálva, továbbá a konyhai berendezések (sütő, tűzhely, páraelszívó, stb.) beüzemelése sem. Nem tartalmazza a lakás vételára az alaprajzon látható beépített szekrények kivitelezését. A beépített szekrények helyét az alaprajznak megfelelően kiburkolva, kifestve meghagyjuk. Nincs az árban a beépített bútorok beszerelésével estlegesen okozott hibák (pl. levert, megsértett, összefogdozott fal) javítása!
 • A lakóparkban található épületek közművel vannak ellátva. Víz-, csatorna-, elektromos közművezetékek kerültek kialakításra. A közművek fő mérő órái a lakóparkon belül, a mért épület közelében kialakított elosztó helyiségben, ill. vízóraaknában vannak elhelyezve. A lakóparkban tűzi vízvezetéket, építettünk, és tűzcsapokat helyeztünk el. Ezen közmű szolgáltatások biztosítása érdekében az Erkel Ferenc és Sirály utcában közmű bővítéseket végeztünk, a közmű szolgáltatókkal közösen.
 • A közművek lakásig történő szerelési díját és a kiviteli költségeit a lakás ára tartalmazza. Nem tartalmazza azonban a lakáson belül elhelyezett egyéb közmű mérőórák bekerülési és felszerelési költségét, továbbá a közművek névátírási költségét, amennyiben azt a szolgáltató felszámolja. A közmű bekötésekkel kapcsolatos személyre szóló szerződéseket előkészítjük, de a szerződéseket a vevőknek kell megkötniük.
 • Villamos energia igénylésénél 1 x 32 Ampert ingyenesen adunk a vételárban, e fölött Amperenként az áramszolgáltató által meghatározott összegű közműfejlesztési hozzájárulást, ami (2016. január 30.) 4.500.-Ft/Amper; valamint az átszerelési költséget kell megfizetni. A tervek szerinti dugaljak, kapcsolók helyének, számának változtatása felárral járhat. A kapcsoló és konnektor szerelvények fehér színűek.
 • Minden lakásnak külön közműfogyasztást mérő órája van. A hidegvíz ellátás közös strangvezetéken, a lakásokban elhelyezett egyedi vízmérőn keresztül történik. A villany- és gázórák a lakás előtti lépcsőház térben kapnak helyet.
 • A lakások egyedi fűtéssel vannak ellátva, amely radiátoros központi fűtés, elektromos kazánnal.
 • A lakásokban klíma előkészítést végzünk. A földszinti lakásoknál a terasz és a nappali között. Az emeletieknél a hátsó, vagy első terasz és a nappali között (kb. 20 m távolság). A klíma berendezést a vételár nem tartalmazza.
 • A lakásokban riasztó használatához előkészítést végzünk. A riasztó berendezést a vételár nem tartalmazza.
 • Várhatóan az épület TV, telefon, internet szolgáltatója: a Magyar Telekom. A szerződések megkötése a vevő feladata.
 • Szerződéskötés előtt a kiválasztott kész, vagy az épülő lakás mindenkori készültségi fokban megtekinthető, valamint, ha lehetőség van rá, a választott lakáshoz hasonló kész lakást is mutatunk. A lakásról alaprajzot adunk, valamint mellékelünk a konkrét lakásra vonatkozó műszaki, építési tájékoztatót. A felmerülő kérdésekre ismereteink alapján, a lehető legpontosabb választ adjuk a szerződés műszaki tartalmának tisztázására; így a vevőnek minden lehetősége biztosított.
 • A lakás végső műszaki átadása alatt, az eredeti építési terveknek és a vevővel kötött külön szerződésben rögzített állapotnak megépítését értjük. (alapvállalás). Mely tartalmazza: a lakás és terasz burkolását, festést, a standard szaniterek, csaptelepek beépítését a vizes helyiségekben, dugaljak, konnektorok felszerelését.
  Nem tartozik az alapvállaláshoz a szerződés második fázisában extraként megrendelt szolgáltatások teljesítése. (Például: zuhany fülkefal, felszerelési tárgyak, lámpák, beépített bútorok fel- és beszerelése, kertészeti munkák, stb.) Az extra szolgáltatásokat az extra építési szerződésben rögzítjük, abban meghatározott átadási határidővel, és fizetési feltételekkel.A lakások átadás-átvétele során, amennyiben szükséges: hiány és hibalista jegyzőkönyvet veszünk fel, és a felmerült hibákat a hiba jellegétől függően 1-15 nap alatt kijavítjuk. Valamit átadásra kerülnek a kulcsok és a közművek mérőórái.
 • Ez a műszaki leírás tájékoztató jellegű, nem teljes körű.
  Személyes tájékoztatás esetén minden részletre kiterjedő pontos információval szolgálunk.