Műszaki adatok

Általános építési, műszaki jellemzők

Az épület beton kútalapra épül, vasbeton teherhordó pillérekkel, falakkal. Vázkiöltés kerámia blokktégla fallal, monolit vasbeton lemez födémmel történik. A válaszfalak égetett kerámia téglafalak, a strangok pórusbeton-téglából készülnek. A lakások lépcsőház és a szomszédos lakást elválasztó falai, terasz falai Silka 25 hanggátló téglából készülnek. A külső felületképzés 8 cm-es, hőszigetelő rendszerű; (narancs színű) színes nemes vakolattal.

Az épületben csendes üzemű, Schindler típusú, 6 személyes lift biztosítja a kényelmes közlekedést az emeletek között.

A nyílászárók korszerű, fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárók: bukó–nyíló funkcióval, 3 rétegű üveggel. Kívül-belül aranytölgy színnel. Tolóajtókat – az eddigi építési tapasztalatok miatt – nem vállalunk. A beltéri műanyag párkányok szintén aranytölgy színűek. A belső ajtók dekor fóliás rendszerű ajtók, rozettás kilinccsel (49.000.- Ft/db).

A szobákban, közlekedőkbe, konyha-étkezőbe laminált parkettát terveztünk, a vizesblokkokba hidegburkolatot. Az általunk biztosított (hideg és meleg) burkolat anyag árát: 3.000.- Ft/m2 árban határoztuk meg, amely egy közepes árfekvés. A vevőknek módjuk van a burkolatok kiválasztására. Ennél olcsóbb burkolat választása esetén visszatérítünk a lakás árából, drágább csempe esetén a különbséget felszámítjuk. A csempézés magassága fürdő és WC helyiségekben a belső ajtók felső síkja.

Az átlagos mérettől kisebb (20 cm alatt) és nagyobb (40 cm felett) burkolatok lerakása, továbbá a dekor lapok vágása, minták, extra munkát igénylő felrakás kialakítása feláras.

A teraszok burkolása – az egységes megjelenés miatt egységes burkolattal történik. A teraszon lévő mennyezeti lámpák szintén egységesek.

A lakások fürdőszobájába zuhanytálca beépítését terveztük. A kalkuláció tartalmazza: a fehér zuhanytálca, Alföldi típusú WC-t, mosdót és a középáras, egykaros csapok felszerelését (csap 10.000.- Ft/db).

Nem tartalmazza a lakás vételára: a zuhany takarófalat és az egyéb fali szerelvényeket (WC ülőkét, WC papír tartót, törülközőtartót, tükröt, polcokat stb…). A kiegészítő szerelvényeket a lakók által történt megvásárlás, feljelölés után, kapacitás esetén – külön díjazás ellenében – felszereljük.

Az N/2-es lakás kivételével, minden lakásban külön WC helyiség található.

A lakások alap festése: fehér diszperzittel történik.

A konyhában a lefolyók és csapok helyét kialakítjuk, az elektromos főzőlap csatlakozóhelyét biztosítjuk. A konyhában csak elektromos főzőlap építhető be. (Gáz nem!)

A konyhabútor a lakás vételárában nincs kalkulálva, továbbá a konyhai berendezések (sütő, tűzhely, páraelszívó, stb.) beüzemelése sem. A konyhabútor falból való szellőző kiállást biztosítjuk, de a bútorba való bekötése nem a vételár része. Nem tartalmazza a lakás ára az alaprajzon látható beépített szekrények kivitelezését. A beépített szekrények helyét az alaprajznak megfelelően kiburkolva, kifestve meghagyjuk. Nincs az árban a beépített bútorok beszerelésével estlegesen okozott hibák (pl. levert, megsértett, összefogdosott fal) javítása!

A lakóparkban található épületek közművel vannak ellátva. Víz-, csatorna-, elektromos közművezetékek kerültek kialakításra. A közművek fő mérő órái a lakóparkon belül, a mért épület közelében kialakított elosztó helyiségben, ill. vízóraaknában vannak elhelyezve. A lakóparkban tűzi vízvezetéket, építettünk, és tűzcsapokat helyeztünk el. Ezen közmű szolgáltatások biztosítása érdekében az Erkel Ferenc és Sirály utcában közműbővítéseket végeztünk, a közmű szolgáltatókkal közösen.

A közművek lakásig történő szerelési díját és a kiviteli költségeit a lakás ára tartalmazza. Nem tartalmazza azonban a lakáson belül elhelyezett egyéb közmű mérőórák bekerülési és felszerelési költségét, továbbá a közművek névátírási költségét, amennyiben azt a szolgáltató felszámolja. A közmű bekötésekkel kapcsolatos személyre szóló szerződéseket előkészítjük, de a szerződéseket a vevőknek kell megkötniük.

Villamos energia igénylésénél 1 x 32 Ampert ingyenesen adunk a vételárban, e fölött Amperenként az áramszolgáltató által meghatározott összegű közműfejlesztési hozzájárulást, ami (2017. január 30.) 4.500.-Ft/Amper; valamint az átszerelési költséget kell megfizetni. A tervek szerinti dugaljak, kapcsolók helyének, számának változtatása felárral járhat. A kapcsoló és konnektor szerelvények fehér színűek (Legrand Cariva).

Minden lakásnak külön közműfogyasztást mérő órája van. A hidegvíz ellátás közös strangvezetéken, a lakásokban elhelyezett egyedi vízmérőn keresztül történik. A villanyórák a lakás előtti lépcsőház térben kapnak helyet.

A lakások egyedi fűtéssel vannak ellátva, amely radiátoros központi fűtés, elektromos kazánnal.

A lakásokban, a nappaliba klíma kiállást készítünk. Valamint riasztó kicsövezés is készül (nem nyitásérzékelővel).

Várhatóan az épület TV, telefon, internet szolgáltatója: a Magyar Telekom (IPTV rendszer).

A szerződések megkötése a vevő feladata.

Szerződéskötés előtt a lakásról alaprajzot adunk, valamint mellékelünk a lakásra vonatkozó műszaki, építési tájékoztatót. A felmerülő kérdésekre ismereteink alapján, a lehető legpontosabb választ adjuk a szerződés műszaki tartalmának tisztázására.

A kiválasztott kész, vagy az épülő lakás mindenkori készültségi fokban megtekinthető.

A statikai falak helye nem változtatható! Az első emelettől felfelé ez a konyha és a hátsó szoba fala. (A földszinten eltér.) Továbbá a gépészeti strang helye is fix, ezáltal a fürdőszoba elhelyezése is. Részleteket az alaprajzok tartalmazzák.

A lakás végső műszaki átadása alatt, az eredeti építési terveknek és a vevővel kötött szerződésben rögzített állapotnak megépítését értjük. (alapvállalás). Mely tartalmazza: a lakás és terasz burkolását, festést, a standard szaniterek, csaptelepek beépítését a vizes helyiségekben, dugaljak, konnektorok felszerelését, beltéri ajtókat, fűtési rendszert.

Nem tartozik az alapvállaláshoz a szerződésen felül, extraként megrendelt szolgáltatások teljesítése. (Például: zuhany fülkefal beépítés, használati tárgyak, lámpák, beépített bútorok fel- és beszerelése, kertészeti munkák, stb.) Az extra szolgáltatásokat a külön építési szerződésben rögzítjük, abban meghatározott átadási határidővel, és fizetési feltételekkel.

A lakások átadás-átvétele során, amennyiben szükséges: hiány és hibalista jegyzőkönyvet veszünk fel, és a felmerült hibákat a hiba jellegétől függően 1-20 nap alatt kijavítjuk. Valamit átadásra kerülnek a kulcsok és a közművek mérőórái átírásra.

Ez a műszaki leírás tájékoztató jellegű, nem teljes körű.

Személyes tájékoztatás esetén minden részletre kiterjedő pontos információval szolgálunk.

 

Siófok, 2017. július 07.
Kukoricza János

ügyvezető
VIP Service Kft