Projekt

A lakópark közvetlenül a vízparton, 2,6 hektár csendes, ősfás területen fekszik. A telek beépítettsége alacsony, mindössze 19,22%-os. Az alacsony beépítettségnek köszönhetően szokatlanul nagy és gondosan kialakított, ápolt zöldterület biztosítja a lakók, nyaralók komfortját, nyugalmát. A különleges megjelenésű épületegyüttesek az EKLER ÉPÍTÉSZ IRODA tervezésében készültek.

I. ütem

A védett “bauhaus” stílusú meglévő épületek a vasbetonváz megtartásával, megerősítésével, kiegészítő új alapozással teljes felújításra kerültek. A meglevő üdülő épületekben átépítéssel lakásokat alakítottuk ki, valamint a területen néhány új épület felépítése is megvalósult. 2007-ig 6 épületben 101 lakáskerült felépítésre, felújításra. A lakásokat mind értékesítettük, ezzel a lakópark építésének első üteme lezárult.

II-III. ütem

A II. ütemtől kezdődően olyan villa-épületeket terveztünk, amelyek igazodnak az I.ütem épületeihez. Fontos volt számunkra hogy minden lakásból közvetlen kilátás nyíljon a tóra.

Ezért a beépítési koncepció két új sávban rendeződő keskeny alapú, forgatott épületek sorából áll. Az épületek fürtösen, a sorukból jobbra és balra kifordulva néznek a Balaton felé. A parthoz közelebbi két-két épület (H,P,J,K) 5 szinten 9 lakást, a hátsó épület párok (L,M,N,R) 5 szinten 10 lakást tartalmaznak.

A keskeny épülettömegekbe hosszúkás lakásokat terveztünk. A lakások part felöli végén így szélesen üvegezett teraszokon át teljes szélességükben megnyílnak a lakások nappali és étkező terei a páratlan balatoni kilátás felé.

A második ütemben 4 épületben 36 lakást építettünk meg, ez 2009-2015. között zajlott. 2016. évtől indítottuk el a III. ütem kivitelezését.

További műszaki tartalmat az Műszaki adatok címszó alatt talál.